Ondersteuning via Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO)
Als je merkt dat je meer ondersteuning nodig hebt dan je eigen netwerk kan bieden, is het mogelijk om hulp aan te vragen via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Dit omvat diensten zoals beschermd wonen, thuis(wonen)plus en ambulante begeleiding. De gemeente is verantwoordelijk voor de uitvoering van de WMO en moet goedkeuring geven voor de gewenste hulp. Als je nog geen toekenning hebt maar wel ondersteuning nodig hebt, neem dan contact op met de gemeente waar je ingeschreven staat. Samen zullen ze onderzoeken welke vorm van ondersteuning het beste bij jou en je situatie past.
Langdurige Ondersteuning via Wet Langdurige Zorg (WLZ)
In sommige gevallen kunnen langdurige problemen resulteren in de behoefte aan continue of permanente ondersteuning in de nabijheid. Als dit op jou van toepassing is, kun je ook bij Zorgloyalty terecht. Voor ondersteuning vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) heb je een indicatie nodig. Als je nog geen indicatie hebt maar wel ondersteuning nodig hebt, kun je contact opnemen met het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Zij zullen samen met jou beoordelen of je in aanmerking komt voor WLZ-zorg. Dit geldt als je een (psychiatrische) aandoening, stoornis of handicap hebt, 24 uur per dag zorg in de nabijheid nodig hebt en deze zorg blijvend nodig hebt. Nadat je een indicatie hebt gekregen van het CIZ, zal deze worden doorgegeven aan het Zorgkantoor, dat verantwoordelijk is voor de uitvoering van de WLZ.
Leveringsvormen: Persoonsgebonden Budget (PGB) of Zorg in Natura (ZIN)
Een indicatie voor zorg kan worden verstrekt in de vorm van Zorg in Natura (ZIN) of een Persoonsgebonden Budget (PGB), en beide kunnen bij Zorgloyalty worden ingezet, afhankelijk van de gemeente waar je woont. Bij ZIN neemt de zorgverlener de zorg en administratie uit handen en regelt de financiering rechtstreeks met de gemeente of het Zorgkantoor. Als je liever zelf de regie wilt behouden, is PGB wellicht geschikter. Hiermee koop je zelf de benodigde zorg in, en meestal wordt dit namens jou geregeld door een vertegenwoordiger. De betaling verloopt via de Sociale Verzekeringsbank (SVB), en jij of je vertegenwoordiger bent verantwoordelijk voor de uitbetaling van de geleverde zorg aan Zorgloyalty. De keuze tussen ZIN en PGB wordt in overleg met de gemeente of het CIZ gemaakt, afhankelijk van jouw situatie.
Copyright © 2023 ZorgLoyalty - Alle rechten voorbehouden
kvk nummer: 85858218
Ondersteund door GoDaddy
We gebruiken cookies om websiteverkeer te analyseren en de ervaring op je website te optimaliseren. Als je het gebruik van cookies accepteert, worden je gegevens gecombineerd met de gegevens van alle andere gebruikers.